„Sūrio Džiazo” sūrinė, Girdžiuose, Jurbarko rajone
Apie sūrininkę Svajonę Vaicekauskienę daug pasakoti ir nereikia. Jos sūrių ir pieno produktų kokybė kalba pati už save, o mes džiaugiamės turėdami savo asortimente “Sūrio Džiazas” produktus.
Kaip pati S. Vaicekauskienė sako: sūrio kokybė pirmiausia priklauso nuo kokybiško pieno. Tiems kas nežino, norime pasakyti, kad pienas sūriams yra gaunamas tik iš Vaicekauskų šeimos pieno ūkio. Pieno kokybė griežtai kontroliuojama fermoje – per melžimo aparatus jis patenka tiesiai į šaldytuvus, o tada – iš karto į sūrinę. Dar šiltas pienas atsiduria katiluose, kur prasideda sūrininkės burtai.
Lietuviški sūriai gaminami pasitelkiant temperatūrą, naudojant rauginimo priedus, o Girdžiuose pienas rauginamas naudojant natūralias bakterijas ir fermentus. Šie priedai – labai brangūs, bet be jų gero sūrio nepagaminsi.
Brandinti fermentiniai karvių pieno sūriai – skonių įvairovė
- Brandinti nuo 3 iki 18 mėnesių.
- Pagaminti iš nepasterizuoto karvių pieno ir fermento.
- Brandintas sūris turi labai mažai laktozės, nes brandinimo metu sūryje vykstantys sudėtingi biocheminiai ir fermentiniai procesai suskaido pieno cukrų ir baltymus, todėl sūris tampa lengvai virškinamas ir išsaugo visas biologiškai aktyvias medžiagas.
- Sudedamosios dalys: karvių pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas*, druska ir nieko daugiau**.
- Brandintas sūris yra sveikatai naudingas užkandis, kurios skonis labiausiai atsiskleidžia degustacijoje su vynu.
- Sūriai brandinami specialiai tam pritaikytose sūrinėse patalpose.
- Fermentiniai sūriai puikiai lydosi, juos galite naudoti įvairiems karštiems ir šaltiems patiekalams gardinti.