„Kai kurių produktų vertinti negaliu, nes dar nevartojome.
Apskritai, kiek bandėme (pagrinde kiaulieną ir kalakutieną), pas jus žalia mėsa gana gera (nors tikėjomės geresnės), išskyrus šaldytų koldūnų ir virtinukų (šie smirda, paaiškinsiu).
Kaip vertinu mėsą? Vertinu ne kaip profesionalas, bet kaip paprastas galutinis vartotojas. Ogi įdedu virti į puodą su vandeniu ir tik druska, be jokių prieskonių. Jei verdant praktiškai nesusidaro putų ir kvepia visa virtuvė - mėsa puiki. Jei šiek tiek putų susidaro ir kvapas pakenčiamas - gana gera (kaip jūsų žalia kiauliena ir kalakutiena). Jei susidaro daug putų ir smirda visa virtuvė taip, kad norisi tapti vegetaru :) - mėsa bloga. Iš kur kilo toks vertinimas? Ogi iš patirties - atkreipiau dėmesį kaip skiriasi mėsa, jei tėvai ar uošviai išaugindavo ką nors ant natūralaus pašaro (kvepėdavo), pradžioje (kol maži) ant kombinuoto pašaro (kombikormo), o paskui ant natūralaus (nei kvepėdavo, nei smirdėdavo - kaip pas jus žalia kiauliena ir kalakutiena); ir kaip, jei didžiąja dalimi ant kombikormo - smirdėdavo kaip mėsa iš didžiųjų prekybos centrų. Taigi, panašu, kad viskas priklauso nuo pašaro... Todėl daryčiau išvadą, kad jūsų gaunama mėsa yra išauginama dalinai miksuojant pašarus, o ne vien ant natūralaus pašaro. Kaip už esamą kainą, tokią gana gerą mėsą dar galima pirkti, bet jei kaina kiltų ar mėsa bent kiek suprastėtų - tai tikrai ne! Dar reikės pabandyti iš jūsų ekologišką vištieną ir patikrinti kaip „ekologiškai“ ji buvo maitinta :)).
Pabaigai dar keli žodžiai apie koldūnus ir virtinukus. Kai mėsa jau yra gaminyje arba kiek apdorota, pagal pagalbinį įvertį, - putas, - spęsti nepavyks. Bet lieka pagrindinis - kvapas. Taigi, verdant ir išvyrus (valgant) jūsų virtinukų mėsa SMIRDA, nors ir gerokai mažiau nei iš didžiųjų prekybos centrų, bet visgi smirda! Akivaizdu, kad nedarote iš tos pačios žalios mėsos, kuria parduodate...“
Vida