
Ėrienos mentė be kaulo
24.79 € - 37.19 € / vnt.30.99 € / kg
Svoris: 0.8 - 1.2 kg

Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Ši ėrienos mentė be kaulo – universali, sultinga ir minkšta mėsos dalis, puikiai tinkanti tiek troškinimui, tiek kepimui ar grilinimui. Mėsa ruošiama iš Lietuvoje užaugintų 6–12 mėnesių amžiaus ėriukų, todėl išsaugotas tikrasis ėrienos švelnumas, natūralus skonis ir kokybė. Be odos, sausgyslių ir kaulų – tik minkštas, lengvai paruošiamas gabalas.
Maistingumas ir nauda
Mentė – tai puikus visaverčių baltymų, B grupės vitaminų, geležies ir cinko šaltinis. Be to, ši mėsos dalis turi šiek tiek daugiau riebalų, kurie padeda išlaikyti sultingumą ruošiant ją įvairiais būdais. Tai subalansuotas pasirinkimas šeimos pietums ar ypatingoms vakarienėms.
Kulinariniai pritaikymai
Tinka kepti orkaitėje, grilyje, lėtai troškinti ar pjaustyti plonais griežinėliais ir kepti keptuvėje. Iš jos galima gaminti tiek europietiškus patiekalus, tiek pasitelkti rytietiškus prieskonius ir gaminti ėrienos curry ar tagine. Dėl tolygios struktūros mentė idealiai tinka ir suktinukams, šašlykui ar net mėsos vyniotiniams.
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo 0 iki +4 °C. Pažeidus pakuotę sunaudoti per 48 val. bet ne vėliau kaip iki galiojimo termino pabaigos.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
PAKAVIMAS: vakuuminiame maišelyje.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
„Katino ūkelis“ įsikūręs netoli Anykščių, Nagurkiškių kaime. Jame nuo 2014 metų avis augina ūkininkas Ladas Katinas. Vasaromis jo avys ganosi žaliose pievose netoli Nevėžos ežero, o žiemoja šiltuose tvartuose kadaise priklausiusiuose Šlavėnų dvaro savininkams. Avys šeriamos šienu, šienainiu, miežiais, bei avižomis. „Katino ūkelis“ avys yra laikomos bandomis po 100, didžioji jų dalis yra Lietuvos juodgalvės, kita dalis mišrūnės, „ Sufolku“, bei „Beltex“ veislių avys.