Fish & Fish ungurių ūkis
Molėtų rajone įsikūręs Fish & Fish ungurių ūkis augina ungurius. Šio ūkio unguriai auginami baseinuose, itin švariame ir nuolat valomame vandenyje. Unguriams sukuriama itin palanki 24-26 laipsnių temperatūra, jokio streso ir puikios sąlygos augti. Prieš iškeliaudami iš ūkio unguriai yra perkeliami į atskirus baseinu, kad pereitų „išvalymo“ ciklą ir mėsa neturėtų pašalinio skonio ar kvapo. Tai papildomai laiko reikalaujanti procedūra, tačiau labai reikalinga norint pateikti vartotojams itin kokybišką ir skanų ungurį.
Fish & Fish ungurių ūkis ne tik augina ungurius pardavimui, bet ir prisideda prie ungurių išsaugojimo. Kasmet dalis ungurių iš ūkio keliauja ne ant jūsų stalo, o į upes ir ežerus.
Apie ungurį
Ungurys – pasaulyje labai vertinama delikatesinė žuvis. Tačiau tuo pat metu tai – sparčiai nykstanti rūšis. Dėl spartaus nykimo ungurys imtas saugoti, daugelyje šalių jo žvejyba yra ribojama ar net uždrausta. Lietuvoje didelė dalis ungurių auginamų žuvininkystės ūkiuose yra auginama ne tik maistui, bet jų populiacijai gamtoje didinti 9dalis ungurių paleidžiami į ežerus ar upes).
Ungurys yra riebi žuvis, gausi Omega-3 riebiųjų rūgščių. Daugelio itin vertinama dėl savo skoninių savybių, vadinama delikatesu. Unguriai pasižymi aukštu kaloringumu, todėl jų daug suvalgyti nevertėtų. Lietuvoje dažniausiai parduodamas rūkytas ungurys, tačiau ungurius galima kepti ant žarijų, marinuotus svogūnuose ir kefyre, na ir kaip gi be tikros žuvienė, kurioje privalo būti ungurys.