Sraigės burgundiškai (48 vnt.)(šaldytos)
24.59 € / vnt.
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energetinė vertė: 1867,4 kJ / 446,2 kcal, riebalai 43 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 25,2 g, angliavandeniai 3,6 g, iš kurių cukrų 0,6 g, baltymai 11,8 g, druska 0,725 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Sraigės Helix aspersa maxima, paruoštos burgundiškai – tai klasikinis prancūziškas delikatesas, kuriame 50% sudaro aukštos kokybės sraigių mėsa. Klasikinis sviesto, česnakų ir petražolių mišinys suteikia sodrų aromatą ir išraiškingą skonį, o subtilūs prieskoniai dar labiau pabrėžia natūralų sraigių delikateso poskonį. Sraigių kiautas paliktas kaip tradicinis patiekalo elementas, tačiau nėra valgomas.
Maistingumas ir nauda
Sraigės yra liesas, baltymų turintis maistas, turintis mažai riebalų ir daug mineralų, tokių kaip geležis ir magnis. Dėl švelnaus skonio ir natūralių ingredientų šis patiekalas gali būti tinkamas ir vaikų mitybai, ypač jei jie jau įpratę prie subtilių naujų skonių.
Kulinariniai pritaikymai
Nuimti maistinę plėvelę ir indelį su sraigėmis įdėti į orkaitę, kaitinti 200°C, kol ištirps kiaute esantis sviestas. Netinka šildyti mikrobangų krosnelėje. Puikiai tinka kaip užkandis ar elegantiškas pagrindinis patiekalas vakarienei.
SUDĖTIS: sraigių mėsa (50%), SVIESTAS, česnakai, petražolės, preiskoniai, druska, sraigių kiautas (nevalgomas).
LAIKYMO SĄLYGOS: ne aukštesnėje kaip -18 °C temperatūroje. Produktą atšildę pakartotinai jo nebeužšaldykite ir suvartokite per 3 dienas.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Aspersa sraigių ūkis įsikūręs Kaišiadorių rajone, nuostabiame gamtos kampelyje, Strėvos upės pakrantėje. Prancūzija dvelkiančiame šeimos ūkyje darbuojasi ir sraiges augina tik šeimos nariai. Ūkininkai patys, nuo ikrų iki galutinio produkto, prižiūri visą procesą ir užtikrina nepriekaištingą kokybę. Lietuviams kiek neįprastą sraigių auginimo ūkį įkūrę 2012 metais , jie iki šiol su didele meile ir atsidavimu jį vysto.








