
Ėrienos karka (šaldyta)
11.40 € - 12.09 € / vnt.18.04 € / kg
Svoris: 0.632 - 0.67 kg

Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Ėrienos karka – tai lėtam gaminimui idealiai tinkanti mėsos dalis, išsiskirianti švelniu skoniu, sultingumu ir tekstūra, kuri po ilgo troškinimo tampa minkšta, kone tirpstanti burnoje. Mėsa gaunama iš Lietuvoje užaugintų 6–12 mėnesių amžiaus ėriukų, todėl išlaikytas tikrasis ėrienos švelnumas ir subtilumas – tai ne aviena, o tikra, jauno gyvulio mėsa, be jokių priedų ar apdorojimo.
Maistingumas ir nauda
Ėriena – visaverčio baltymo, B grupės vitaminų (ypač B12), geležies ir cinko šaltinis. Karkos mėsa, turinti daugiau jungiamojo audinio, ilgai troškinant išskiria kolageną, kuris naudingas sąnarių ir odos būklei. Tai puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti sotų, subalansuotą ir maistingą patiekalą visai šeimai.
Kulinariniai pritaikymai
Ėrienos karka puikiai tinka lėtam troškinimui orkaitėje ar puode – patiekalams, tokiems kaip klasikinė prancūziška navarin troškinys, šiaurietiški ragu ar marokietiškas tagine. Tinka gardinti šakninėmis daržovėmis, raudonuoju vynu, rozmarinu ar čiobreliais. Patogu ruošti vienos keptuvės principu.
LAIKYMO SĄLYGOS: laikyti ne aukštesnėje kaip -18 °C temperatūroje. Atitirpinus pakartotinai neužšaldyti!
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
PAKAVIMAS: vakuuminėje pakuotėje.