Visų 5 skonių arančinų rinkinys, 500 g (šaldyti)
12.90 € / vnt.
Svoris: 0.5 kg
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: Su grybų įdaru: energinė vertė: 895 kJ / 214 kcal. Riebalai 10,1 g, angliavandeniai 24,2 g, iš kurių cukrų 3,0 g, skaidulinės medžiagos 1,6 g, baltymai 5,7 g, druska 1,48 g. Su jautienos įdaru: energinė vertė: 967 kJ / 231 kcal. Riebalai 10,4 g, angliavandeniai 24,7 g, iš kurių cukrų 4,2 g, skaidulinės medžiagos 1,7 g, baltymai 8,7 g, druska 1,32 g. Su kumpio įdaru: energinė vertė: 908 kJ / 217 kcal. Riebalai 10,6 g, angliavandeniai 22,0 g, iš kurių cukrų 3,2 g, skaidulinės medžiagos 0,9 g, baltymai 7,9 g, druska 1,54 g. Su mocarela įdaru: energinė vertė: 945 kJ / 226 kcal. Riebalai 11,8 g, angliavandeniai 21,9 g, iš kurių cukrų 3,5 g, skaidulinės medžiagos 1,3 g, baltymai 7,4 g, druska 1,35 g. Su ožkos sūrio įdaru: energinė vertė: 799 kJ / 191 kcal. Riebalai 8,8 g, angliavandeniai 21,5 g, iš kurių cukrų 3,0 g, skaidulinės medžiagos 1,2 g, baltymai 5,9 g, druska 1,12 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Visų 5 skonių arančinų rinkinys – tai išskirtinis rankų darbo rizoto rutuliukų asortimentas, leidžiantis namuose paragauti visų mėgstamiausių skonių vienoje pakuotėje. Rinkinį sudaro arančinai su:
- Kumpiu ir sūriu
- Ožkos sūriu, rikota bei špinatais
- Jautienos bolonijos padažu ir žirneliais
- Grybais ir sūriu
- Mocarela
Kiekvienas rutuliukas užšaldytas šokiniu būdu, todėl juos lengva ir greita paruošti orkaitėje, išlaikant purią tekstūrą ir sultingą įdarą. Tai patogus būdas mėgautis įvairiais skonių deriniais vienu metu ir atrasti savo mėgstamiausius arančinų variantus.
Maistingumas ir nauda
Rinkinys yra subalansuotas baltymų ir angliavandenių šaltinis. Įdarai praturtinti natūraliais sūriais, mėsa, daržovėmis ir žuvimi, todėl kiekvienas pasirinkimas suteikia vertingų maistinių medžiagų, baltymų, vitaminų ir mineralų. Dėl švelnios tekstūros ir natūralios sudėties rinkinys gali būti tinkamas ir vaikų mitybai, ypač jei jau įprasta prie įvairių sūrio, mėsos ar daržovių patiekalų.
Kulinariniai pritaikymai
Šaldytus arančinus rekomenduojama kepti orkaitėje su vėjelio funkcija 220°C temperatūroje apie 18 minučių, kol paviršius įgaus auksinį atspalvį. Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis įvairioms progoms. Patogus ir greitas pasirinkimas, leidžiantis namuose mėgautis tikru itališku skoniu.
SUDĖTIS: aukštos kokybės rizoto ryžiai, baltas vynas, daržovių sultinys, svogūnas, česnakas, pomidorai, alyvuogių aliejus, kiaušinis, panko džiūvesėliai, ciberžolė, druska, pipirai. Grybų įdaras: rūkytas kumpis, cheddar sūris, sūrio kremas, vorčesterio padažas, petražolės, sūrio kremas. Jautienos įdaras: brandinta jautiena, pomidorai, salieras, svogūnas, česnakas, kuminas, paprikos milteliai, druska, pipirai. Kumpio įdaras: rūkytas kumpis, cheddar sūris, sūrio kremas, vorčesterio padažas, petražolės, sūrio kremas. Mocarela įdaras: mocarela sūris. Rikota įdaras: rikota, varškė, ožkos sūris, špinatai, česnakai, druska.
LAIKYMO SĄLYGOS: ne aukštesnėje nei -18 °C temperatūroje. Pakartotinai neužšaldyti.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
PAKAVIMAS: popierinė dėžutė, maistui pritaikyta, su skaidriu langeliu.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Vilniuje jau keletą metų „Arančini meistrai“ gamina aukso spalvos ryžių kamuoliukus su skirtingais įdarais. Save vadina meistrais, nes jų darbščios rankos jau suformavo tūkstančius šių skanių rutuliukų ir jie bene vieninteliai specializuojasi „arančini“ gaminimu Lietuvoje. Na, o pats „arančini“ yra vienas žinomesnių siciliečių patiekalų. Traškus išorėje ir sultingas, bei turtingas skoniu viduje. Arančini ryžių rutuliukai yra gaminami su įvairiais įdarais ir kepami gerai įkaitintame aliejuje.






