Arančinai su jautienos bolonijos padažu ir žirneliais, 600 g (šaldyti)
12.90 € / vnt.
Svoris: 0.6 kg
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 967 kJ / 231 kcal. Riebalai 10,4 g, angliavandeniai 24,7 g, iš kurių cukrų 4,2 g, skaidulinės medžiagos 1,7 g, baltymai 8,7 g, druska 1,32 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Arančinai su jautienos bolonijos padažu ir žirneliais – tai rankų darbo rizoto rutuliukai, kuriuose dera aukštos kokybės ingredientai ir intensyvus, sodrus skonis. Įdaras iš brandintos jautienos, pomidorų, saliero ir prieskonių sukuria klasikinių bolonijos skonių derinį, o žirneliai suteikia lengvo saldumo ir tekstūros kontrastą. Šaldyti arančinai užšaldyti šokiniu būdu, todėl juos namuose galima lengvai ir greitai paruošti.
Maistingumas ir nauda
Šis patiekalas yra subalansuotas baltymų ir angliavandenių šaltinis, brandinta jautiena suteikia vertingų baltymų ir geležies, o daržovės ir žirneliai praturtina patiekalą vitaminais bei skaidulinėmis medžiagomis. Dėl švelnios tekstūros ir natūralių ingredientų šie arančinai gali būti tinkami ir vaikų mitybai, ypač tiems, kurie jau įpratę prie mėsos ir daržovių patiekalų.
Kulinariniai pritaikymai
Šaldytus arančinus rekomenduojama kepti orkaitėje su vėjelio funkcija 220°C temperatūroje apie 18 minučių, kol paviršius įgaus auksinį atspalvį. Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis įvairioms progoms. Greitas ir patogus pasirinkimas, leidžiantis namuose mėgautis tikru itališku skoniu.
SUDĖTIS: aukštos kokybės rizoto ryžiai, baltas vynas, daržovių sultinys, svogūnas, česnakas, pomidorai, alyvuogių aliejus, kiaušinis, panko džiūvesėliai, ciberžolė, druska, pipirai. Įdaro sudėtis: brandinta jautiena, pomidorai, salieras, svogūnas, česnakas, kuminas, paprikos milteliai, druska, pipirai.
LAIKYMO SĄLYGOS: ne aukštesnėje nei -18 °C temperatūroje. Pakartotinai neužšaldyti.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
PAKAVIMAS: popierinė dėžutė, maistui pritaikyta, su skaidriu langeliu.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Vilniuje jau keletą metų „Arančini meistrai“ gamina aukso spalvos ryžių kamuoliukus su skirtingais įdarais. Save vadina meistrais, nes jų darbščios rankos jau suformavo tūkstančius šių skanių rutuliukų ir jie bene vieninteliai specializuojasi „arančini“ gaminimu Lietuvoje. Na, o pats „arančini“ yra vienas žinomesnių siciliečių patiekalų. Traškus išorėje ir sultingas, bei turtingas skoniu viduje. Arančini ryžių rutuliukai yra gaminami su įvairiais įdarais ir kepami gerai įkaitintame aliejuje.








