
Viščiukas broileris
14.70 € - 23.89 € / vnt.9.19 € / kg
Svoris: 1.6 - 2.6 kg

MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 611 kJ / 146 kcal. Riebalai 6,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1,9 g, angliavandeniai 0,0 g, iš kurių cukrų 0,0 g, skaidulinės medžiagos 0,0 g, baltymai 22,5 g, druska 0,1 g. Vitaminai ir minrelai: vitaminas B6 0,5 mg, vitaminas B12 0,3 μg, vitaminas B3 (Niacinas) 10,3 mg, forforas 200 mg, selenas 22 μg, kalis: 250 mg, geležis 1,5 mg, cinkas 1,0 mg.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Viščiukas broileris, auginamas ne mažiau nei 70 dienų, pasižymi aukšta mėsos kokybe ir išskirtiniu skoniu. Šie viščiukai auginami natūralioje aplinkoje, užtikrinant jiems pakankamai vietos judėti ir natūralią mitybą. Dėl ilgesnio auginimo laikotarpio, mėsa tampa tvirtesnė ir intensyvesnio skonio, todėl tinka tiek kulinariniams eksperimentams, tiek kasdieniams patiekalams.
Maistingumas ir nauda
Viščiuko mėsa yra puikus baltymų šaltinis, todėl tai ideali alternatyva, norint palaikyti subalansuotą mitybą. Be to, ji turi mažai riebalų, todėl yra tinkama ir tiems, kurie seka kalorijų suvartojimą. Mėsos baltymai prisideda prie raumenų augimo ir atsinaujinimo.
Kulinariniai pritaikymai
Viščiukas broileris gali būti ruošiama įvairiais būdais: kepamas, troškinamas, virti ar grilinamas. Puikiai tinka patiekalams su daržovėmis, sriuboms, taip pat gali būti naudojamas kaip pagrindinis ingredientas įvairiuose troškiniuose ir mėsos patiekaluose.
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo -2 iki +4 °C. Atidarius pakuotę, laikyti nuo -2 iki +4 °C temperatūroje ir suvartoti per 48 val., bet ne ilgiau negu vartojimo termino pabaiga.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Utenos rajone įsikūręs ūkininkas Dijokas nesitikėjo, kad triušių auginimas Lietuvoje bus perspektyvi gyvulininkystės šaka. Tačiau kokybiškai užaugintos triušienos paklausa yra didelė todėl ūkininkas plečia savo veiklą, asortimentą, bei modernizuoja ūkį. Šiendien ūkininkas Paulius Dijokas ne tik pats augina, bet paruošia triušieną, bei vištiena savo modernioje skerdykloje.