
Karštai rūkyti argentinos trumpapelekiai kalmarai
8.49 € / vnt.
Svoris: 200 g

MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 447 kJ / 106 kcal. Riebalų 2,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,81 g, angliavandenių 0,2 g, iš kurių cukrų 0,2 g, baltymų 20,9 g, druskos 2,05 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Karštai rūkyti argentinos trumpapelekiai kalmarai – tai netikėtas, bet labai skanus pasirinkimas ieškantiems kokybiško jūros gėrybių užkandžio. Švelnaus skonio kalmarų juostelės išsiskiria elastinga, bet lengvai kramtoma tekstūra ir šiltu, dūminiu aromatu, kurį suteikia natūralus karštas rūkymas be jokių dirbtinių priedų.
Maistingumas ir nauda
Kalmarai – baltymų gausus jūros produktas, pasižymintis nedideliu riebalų kiekiu ir mineralų, tokių kaip selenas ir jodas, gausa. Jie taip pat turi B grupės vitaminų, naudingų nervų sistemai ir energijos apykaitai. Švelnus skonis ir natūralumas daro šį produktą tinkamą net ir vaikams, kurie jau yra pratę prie žuvies ar jūros gėrybių – kaip sveikas ir įdomus užkandis ar pietų priedas.
Kulinariniai pritaikymai
Karštai rūkyti kalmarai gali būti valgomi vieni kaip užkandis, papildyti salotas ar šaltus užkandžių patiekalus. Taip pat dera su ryžiais, daržovėmis, gali būti dedami į sumuštinius ar net ant picos kaip išskirtinis ingredientas. Patogios, juostelių formos – tinkamos ir greitam vartojimui.
SUDĖTIS: argentinos trumpapelekis kalmaras (lot. illex argentinus)(98%), druska.
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo 0 iki +6 °C.
KILMĖS ŠALIS: Argentina. Išrūkyti Lietuvoje.
PAKAVIMAS: vakuuminė pakuotė su modifikuota atmosfera.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
UAB „Kintai“ – tai akvakultūros ūkis, įsikūręs unikaliame Nemuno deltos regioniniame parke. Veiklą vykdantis nuo 1993 m. Ūkis prižiūri 600 ha tvenkinius, aprūpinamus itin švariu Minijos upės vandeniu. Čia auginamos įvairios žuvys: karpiai, šamai, eršketai, lydekos, upėtakiai, ešeriai ir daugelis kitų.