Karštai rūkytas šamas
12.39 € - 18.59 € / vnt.15.49 € / kg
Svoris: 0.8 - 1.2 kg
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 550 kJ / 131 kcal. Riebalų 6,67 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,2 g, angliavandenių 0,1 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymų 17,8 g, druskos 1 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Auginama Lietuvoje be streso, švariai, su meile.
Rūkomas juodalksnio dūmuose, be jokių dirbtinių dūmo skonio priedų.
Žuvys maitinamos specialiais subalansuotais pašarais, pagamintais iš natūralių produktų.
Be antibiotikų, hormonų ar kitų augimą skatinančių priedų.
Neturi jūrinėms žuvims būdingų žalingų cheminių junginių (pvz. metilgyvsidabrio), todėl puikiai tinka nėščiosioms, žindyvėms ir vaikams.
Puikaus skonio ir išvaizdos: tiesus, gražios vario spalvos.
Ruošiamas specialiai Jums, pagal išankstinį užsakymą, kad Jūsų namus pasiektų šviežias.
Neturi ašakų, labai mažai kaulų.
Neturi dumblo skonio.
Puikaus skonio ir išvaizdos: tiesus, gražios vario spalvos.
Kokybės ir šviežumo garantija
Kokybei užtikrinti turėjome iki mažiausių smulkmenų ištobulinti paruošimo ir rūkymo procesą. Žuvį pagauname iš baseinų, tuoj pat skrodžiame ir sūdome. Nenaudojame jokių žalingų cheminių medžiagų. Vėliau, diena ar dvi prieš pristatymą, rūkome juodalksnio dūmuose. Klientai įvertino – šio medžio dūmuose rūkoma žuvis pati skaniausia. Unikalus rūkymo receptas užtikrina puikų skonį, aromatą ir išvaizdą. Po rūkymo žuvį paliekame atvėsti, kad ji “subręstų” ir taptų dar skanesnė. Vėliau šamą pakuojame ir šviežią pristatome Jums!
Informuojame
Gali būti nedidelis kiekis kraujo prie pagrindinio kaulo, nes pagamintas ypač šviežiai. Tai nekeičia produkto kokybės. Kraujas termiškai apdorotas, šamą vartoti saugu.
Keletas patarimų
Rūkytą šamą skaniausia valgyti kai jis yra atšildytas iki kambario temperatūros.
Jeigu norite, kad rūkytas šamas ilgiau išliktų šviežias, tuomet laikykite jį sausai šaldytuve, įvynioję į popierių, o ne maišelyje.
Jeigu mėgstate valgyti aštriau, rekomenduojame išbandyti rūkytą šamą su juoda duona ir marinuotais aštriaisiais pipirais.
Žmonės mėgsta pasigaminti sumuštinukų su karštai rūkytu šamu.
Kaip pjaustyti karštai rūkytą šamą
Dailiai atpjauti šamo nepavyks, jei mėginsite jį perjauti skersai.
Negadinkite peilių pjaudami stuburą.
1. Perjaukite iš pilvo pusės išilgai stuburo, nuo šonkaulių link uodegos. Šonkaulių pjauti nereikia.
2. Pjaukite iki pat uodegos galiuko, vesdami peilį šalia stuburo.
3. Nulaužkite stuburą ties jo pradžia. „Atverskite“ perpjautą šamą lyg knygą.
4. Šamo mėsytė gražiai atsiskiria nuo odos. Stuburo kaulas lengvai išimamas uodegos kryptimi.
SUDĖTIS: Afrikinis šamas plėšikas (Clarias gariepinus) 99 %, druska 1 %. Alergenai išskirti paryškintu šriftu.
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo 0 iki +6 °C.
PAKAVIMAS: pailgoje popierinėje įmautėje.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Ukmergėje įsikūręs „Blastera“ žuvų auginimo ūkis savo veiklą pradėjo nuo specializuotos įrangos žuvų augintojams tiekimo, tačiau besidomėdami žuvų auginimo technologijomis ir patys nusprendė imtis šios veiklos. Aplankę nemažai įvairių parodų ir pasisėmę patirties seminaruose užsienyje ūkio įkūrėjai nusprendė auginti afrikinius šamus. Žuvys yra auginamos uždarose vandens sistemose, kuriose vandens valymas yra visiškai automatizuotas, o esant poreikiui papildyti sistemas naudojamas tik geriamasis vanduo. Šamai auginami be antibiotikų ir augimo hormonų, o maitinimui naudojami tik kokybiški pašarai.