
Jauni mangoldai (lapiniai burokėliai)
1.50 € / vnt.
Svoris: 100 g

Informacija apie produktą
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo +4 iki +8 °C.
PRODUKTO APRAŠYMAS:
Mangoldai dar kitaip mums žinomi – lapiniai burokėliai.
Tai labai maistinga lapinė daržovė savo savybėmis stipriai lenkianti burokėlius. Jos lapuose ir lapų kotuose ypač daug vitamino C, B1, B2, A, K, taip pat gausu karotino, kalcio, fosforo, geležies. Ši daržovė turi daug mineralinių medžiagų, baltymų, įvairių mikroelementų ir ląstelienos, todėl mitybos specialistai ją rekomenduoja besilaikantiems dietų. Pasirodo ląstelienos mangoldai turi daugiau nei rūgštynės, salotos ar špinatai.
Medikai rekomenduoja vartoti lapinius burokėlius, nes jie praturtina mitybą svarbiais vitaminais bei mikroelementais. Taip pat netirština kraujo, yra lengvai virškinami ir juose mažai angliavandenių.
Mangoldai (lapiniai burokėliai) skoniu panašūs į špinatus ir riešutus. Gaminti naudojami tiek lapai, tiek kotai, iš kurių galima virti sriubas, gaminti troškinius, padažus ar tiesiog pjaustyti į salotas. Rekomenduojama žiemai šaldyti kartu su rūgštynėmis ir šaltomis žiemomis mėgautis nuostabaus skonio sriuba.