Ekologiškos kvietinės kruopos, 500 g
2.29 € / vnt.
Svoris: 500 g
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 1503 kJ / 354 kcal. Riebalai 1,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,31 g, angliavandeniai 74,05 g, iš kurių cukrų 1,72 g, baltymai 10,66 g, druska 0,6 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Šios kruopos pagamintos iš ekologiškai auginamų kviečių, kruopščiai nuvalytos ir šlifuotos, išlaikant natūralų skonį bei maistingumą. Kvietinės kruopos – vienos iš tradiciškiausių ir vertingiausių kruopų, pasižyminčios subtiliu riešutiniu skoniu ir lengvai virškinama tekstūra. Natūralios, be pridėtinių priedų ar konservantų, jos tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam vartojimui.
Maistingumas ir nauda
Kvietinės kruopos yra puikus baltymų, aminorūgščių ir B grupės vitaminų šaltinis. Jose gausu mineralų – kalio, kalcio, magnio ir fosforo – kurie palaiko kaulų, raumenų ir nervų sistemos sveikatą. Lėtai įsisavinami angliavandeniai suteikia ilgalaikį energijos šaltinį, o skaidulos padeda gerinti virškinimą bei palaikyti sotumo jausmą. Reguliarus šių kruopų vartojimas prisideda prie bendros organizmo gerovės ir subalansuotos mitybos.
Kulinariniai pritaikymai
Kvietinės kruopos puikiai tinka pusryčių košėms su džiovintais vaisiais, riešutais ar medumi. Jas galima naudoti sriubose, apkepėse, kotletuose, pudinguose ar kitose karštose ir šaltose patiekalų kombinacijose. Kruopos lengvai išbrinksta verdant, išlaiko savo formą ir suteikia patiekalams malonų, šiek tiek traškų skonį.
Paruošimas
Kruopas pamirkyti šaltame vandenyje, virti vandenyje santykiu 1:3 apie 15 min, kol pilnai suminkštės.
LAIKYMO SĄLYGOS: nuo +6 iki +23 °C.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva








