Arančinai su grybais ir sūriu, 600 g (šaldyti)
12.90 € / vnt.
Svoris: 0.6 kg
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 895 kJ / 214 kcal. Riebalai 10,1 g, angliavandeniai 24,2 g, iš kurių cukrų 3,0 g, skaidulinės medžiagos 1,6 g, baltymai 5,7 g, druska 1,48 g.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Arančinai su grybais ir sūriu – tai rankų darbo rizoto rutuliukai, kuriuose dera aukštos kokybės ingredientai ir subtilus aromatas. Įdaras iš kreivabūdžių, pievagrybių ir cheddar sūrio suteikia kremišką tekstūrą ir natūralų, sodrų skonį, o svogūnai, česnakai, petražolės bei vorčesterio padažas dar labiau išryškina aromatų harmoniją. Šaldyti arančinai užšaldyti šokiniu būdu, todėl juos namuose lengva ir greita paruošti.
Maistingumas ir nauda
Šis patiekalas yra subalansuotas baltymų ir angliavandenių šaltinis. Grybai praturtina patiekalą vitaminais, mineralais ir skaidulinėmis medžiagomis, o sūris suteikia baltymų ir kalcio. Dėl švelnios tekstūros ir natūralių ingredientų šie arančinai gali būti tinkami ir vaikų mitybai, ypač tiems, kurie jau įpratę prie sūrio ir daržovių patiekalų.
Kulinariniai pritaikymai
Šaldytus arančinus rekomenduojama kepti orkaitėje su vėjelio funkcija 220°C temperatūroje apie 18 minučių, kol paviršius įgaus auksinį atspalvį. Puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis įvairioms progoms. Greitas ir patogus pasirinkimas namuose mėgautis tikru itališku skoniu.
SUDĖTIS: aukštos kokybės rizoto ryžiai, baltas vynas, daržovių sultinys, svogūnas, česnakas, pomidorai, alyvuogių aliejus, kiaušinis, panko džiūvesėliai, ciberžolė, druska, pipirai. Įdaro sudėtis: kreivabūdės, pievagrybiai, cheddar sūris, svogūnai, vorčesteris, česnakas, petražoles.
LAIKYMO SĄLYGOS: ne aukštesnėje nei -18 °C temperatūroje. Pakartotinai neužšaldyti.
KILMĖS ŠALIS: Lietuva
PAKAVIMAS: popierinė dėžutė, maistui pritaikyta, su skaidriu langeliu.
APIE ŪKĮ / GAMINTOJĄ
Vilniuje jau keletą metų „Arančini meistrai“ gamina aukso spalvos ryžių kamuoliukus su skirtingais įdarais. Save vadina meistrais, nes jų darbščios rankos jau suformavo tūkstančius šių skanių rutuliukų ir jie bene vieninteliai specializuojasi „arančini“ gaminimu Lietuvoje. Na, o pats „arančini“ yra vienas žinomesnių siciliečių patiekalų. Traškus išorėje ir sultingas, bei turtingas skoniu viduje. Arančini ryžių rutuliukai yra gaminami su įvairiais įdarais ir kepami gerai įkaitintame aliejuje.








