Natūraliai fermentuoti agurkai iš biodinaminio ūkio

Natūraliai fermentuoti agurkai, iš biodinaminio ūkio, 400 g

6.29  / vnt.

Svoris: 400 g

Galioja ne mažiau kaip 90 d.
6.29  / vnt.
vnt
Pradėti apsipirkimą

MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė – 13 kcal / 54 kJ. Riebalai 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų 0,06 g. Angliavandenių 2,4 g, iš kurių cukrų 0,6 g. Baltymai 0,6 g. Druska 2,4 g.

Informacija apie produktą

PRODUKTO APRAŠYMAS

Kas yra tas fermentuotas maistas?

Fermentuotas maistas – tai probiotikais (gerosiomis bakterijomis) praturtintas maistas, kuriame laktofermentacijos proceso metu maiste esančiu cukrumi ir krakmolu besimaitinančios natūralios bakterijos sukuria pieno rūgštį. Šio proceso metu maistas yra natūraliai konservuojamas, sukuriami virškinimui itin svarbūs ir naudingi fermentai, B grupės vitaminai, omega-3 riebalų rūgštys ir įvairių atmainų probiotikai (gerosios bakterijos).

Žmonės, siekdami ilgiau išlaikyti maistą, jį fermentavo jau nuo senų senovės. Tyrimais patvirtinta, kad fermentuoto, gerosiomis bakterijomis praturtinto maisto vartojimas pagerina virškinimą, bendrą žmogaus sveikatą, stiprina imunitetą ir padeda išvengti kai kurių chroniškų ligų. Deja, nuolat tobulėjant maisto paruošimo technologijoms, laiko patikrintas maisto fermentavimas buvo primirštas. Šviežias pienas, natūralus namuose gamintas jogurtas ar kefyras pakeisti pasterizuotu, tradicinius laktofermentacijos metodus pakeitė konservavimas actu ir taip toliau. Tačiau blogėjant žmonių bendrai savijautai, vis dažniau kalbama apie fermentuotus produktus ir jų naudą sveikatai. Duona, jogurtas – visų jų gamybos viename ar kitame etape naudojama fermentacija. Pastaruoju metu vis labiau bandoma į moderniąją dietą įtraukti fermentuotas daržoves ir vaisus.

Kokia fermentuoto maisto nauda?

Lengvesnis virškinimas. Valgant fermentuotą maistą kaip ir geriant fermentuotus gėrimus organizmą papildysite itin naudingomis gerosiomis bakterijomis – probiotikais. Probiotikai gerina virškinimą, padeda išvengti nemalonių virškinimo sutrikimo pojūčių, tokių kaip pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, padeda gydyti ir išvengti chroninių ligų, mažina antibiotikų padarytą žalą, padeda kontroliuoti svorį ir sąrašą dar galima tęsti gerokai toliau.

Imuninės sistemos stiprinimas. Ko gero nustebsite, tačiau 80% žmogaus imuninės sistemos yra virškinamajame trakte. Gerosios bakterijos, kurių gausu fermentuotame maiste, labai svarbios imuninės sistemos palaikymui ir tinkamos terpės virškinamajame trakte sukūrimui, kad būtų gaminami antikūnai ir patogenai.

Organizmo valymas. Fermentuotame maiste esančios gerosios bakterijos suteikia šiam maistui itin naudingų organizmą detoksikuojančių savybių tarp kurių ir plataus toksinų skaičiaus bei sunkiųjų metalų pašalinimas iš organizmo.

Geresnis maisto įsisavinimas.Tinkamas žarnyno bakterijų balansas ir pakankamas virškinimo fermentų kiekis padeda geriau įsisavinti daugiau su maistu gaunamų naudingų maistinių medžiagų. Be to, natūralus maisto fermentavimas padeda išsaugoti naudingas maistines medžiagas, kurios prarandamos apdorojant maistą aukšta temperatūra ar šaldant.

Finansiškai prieinama.Populiarūs sveiki ar „super“ produktai dažnai gali būti daug kam per brangūs kasdieniniam vartojimui. Fermentuoti maistą galite namie, dažnai netgi iš pačių užsiaugintų daržovių. Tad šis būdas tikrai yra labiau prieinamas didžiajai daliai žmonių. Be to, sveiko, fermentais gausaus maisto vartojimas gali padėti sutaupyti gydymo bei maisto papildams išleidžiamas sumas.

Ilgesnis vartojimo laikas.Namuose pagamintas padažas išlieka geras vos kelias dienas. Tuo tarpu, fermentuotas savos gamybos padažą galėsite vartoti kelis mėnesius. Tas pats ir su kitais fermentuotais produktais. Laktofermentacija leidžia išlaikyti maistą tinkamu vartojimui gerokai ilgesniems laiko periodams, neprarandant maistinių medžiagų, kas atsitiktų tradiciškai konservuojant.


SUDĖTIS: agurkai, druska, krapai, česnakai, vanduo, garstyčių sėklos.


LAIKYMO SĄLYGOS: nuo 0 iki +18 °C


Natūraliai fermentuoti agurkai, iš biodinaminio ūkio, 400 g

6.29  / vnt.

Svoris: 400 g

Galioja ne mažiau kaip 90 d.
6.29  / vnt.
vnt
Pradėti apsipirkimą

MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė – 13 kcal / 54 kJ. Riebalai 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų 0,06 g. Angliavandenių 2,4 g, iš kurių cukrų 0,6 g. Baltymai 0,6 g. Druska 2,4 g.

Atsiliepimai!

Viskas puikiai, labai malonus ir mandagus bendravimas ir požiūris į klientą, ačiū

IevA

Viskas buvo labai gerai. Skanūs produktai, patogus prekių pristatymas. Labai ačiū.

Rima

Maltos kalakutienos galiojimo norėjosi ilgesnio. Užsakymas atvyko ketvirtadienį, o galiojimas iki sekmadienio. Šamas puikus, bet nedidelei šeimai kiekis per didelis, tik tiek gerai, kad ilgas galiojimas. Biodinaminių agurkų norėjosi vos trumpesnio rūgimo, nes vietomis jau per minkšti ir perrūgę. Visa kita puiku, ačiū!

Ieva

Prisijunk

prie daugiau nei 7000 žmonių, kurie gauna naujienlaiškius su video receptais, straipsniais apie maistą, bei informaciją, kada atvežame šviežius produktus į Jūsų miestą

GAUTI NAUJIENLAIŠKIUS