Kanapių sėklų aliejus (iš ekologinio ūkio), 250 ml
Original price was: 17.99 €.14.99 €Current price is: 14.99 €. / vnt.
Kiekis: 0.25 l
MAISTINĖ VERTĖ 100 G PRODUKTO: energinė vertė: 3700 kJ / 900 kcal. Riebalai 99,93 %, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9,52 %, mononesočiųjų riebalų rūgščių 10,69 %, iš jų, Omega-9 10,55 %, polinesočiųjų riebalų rūgščių 79,71 %, iš jų Omega-3 17,93 %, Omega-6 61,77 %.
Informacija apie produktą
PRODUKTO APRAŠYMAS
Kanapių aliejus, gaminamas šalto spaudimo būdu, išlieka nerafinuotas ir pilnas natūralių maistinių medžiagų. Šis aliejus tinkamas naudoti visiems šaltiesiems patiekalams – salotoms, padažams, užtepėlėms, sumuštiniams ir kitiems patiekalams, kuriuose norima išlaikyti natūralų skonį ir vertingas maistines savybes. Kanapių aliejus nėra tinkamas gruzdinimui, nes aukštesnė temperatūra gali pažeisti jo vertingas medžiagas.
Aliejus gaminamas tik iš Jastramskų šeimos ekologiniuose ūkiuose užaugintų kanapių sėklų, todėl jis garantuotai yra natūralus ir ekologiškas. Visi produktai yra sertifikuoti ekologiški, o aliejus įtrauktas į Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą Rakto skylutės produktų sąrašą, tai užtikrina, kad jis atitinka aukštus sveikatos ir kokybės standartus.
Maistingumas ir nauda
Kanapių aliejus yra vertingas riebalų šaltinis, turintis daug nepakeičiamų riebalų rūgščių, ypač omega-3 ir omega-6, kurios svarbios širdies ir kraujagyslių sveikatai bei bendram organizmo veikimui. Jis taip pat turi daug antioksidantų, tokių kaip vitaminai E ir A, kurie padeda kovoti su oksidaciniu stresu ir senėjimo procesais. Kanapių aliejus yra geras šaltinis gama-linoleno rūgšties (GLA), kuri pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.
Be to, kanapių aliejus turi įvairių mikroelementų, tokių kaip magnis, kalcis ir geležis, kurie yra svarbūs kaulų sveikatai, energijos lygio palaikymui ir raudonųjų kraujo ląstelių gamybai.
Kulinariniai pritaikymai
Šis aliejus idealiai tinka naudoti šaltuose patiekaluose, suteikiant jiems unikalų, švelniai riešutinį skonį. Jis taip pat gali būti naudojamas praturtinti sriubas, jogurto pagrindu pagamintus padažus ar net kaip priedas prie keptų daržovių.
LAIKYMO SĄLYGOS: rekomenduojama laikyti tamsiai ir vėsiai. Geriausia laikyti šaldytuve.
KILMĖS ŠALIS/PAGAMINTA: Lietuva/Lietuvoje
PAKAVIMAS: tamsus stiklinis buteliukas.