RECEPTAS | Elnienos kumpio gabaliukų troškinys
JUMS REIKĖS (3-4 porcijoms):
– ~0,5-0,7 kg šviežių elnienos kumpio gabaliukų
– 6 vnt. mažų bulvių
– 3 vnt. morkų
– 2 vnt. svogūnų
– 2 česnako skiltelių
– ~550 ml vandens
– ~50 g miltų
– 1 v. š. vorčesterio padažo
– 1 lauro lapo
– 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio
– 1,5 a. š. druskos
– 2 v. š. alyvuogių aliejaus.
GAMINIMO EIGA (VIDEO):
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejų ir sudedame elnienos gabaliukus. Pakepiname iki rusvo apskrudimo. Suberiame supjaustytą svogūną, sutraiškytą česnaką, pilame vorčesterio padažą, įberiame druskos ir džiovinto raudonėlio bei įmetame lauro lapą. Įpilame apie 0,5 litro vandens, išmaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės/silpnos ugnies 1,5-2 val. kol mėsa lengvai skyla į mažesnius gabaliukus.
Suberiame ketvirčiais supjaustytas bulves bei api centimetro dydžio supjaustytas morkas, uždengiame dangčiu ir troškiname dar apie 10-12 min.
Galiausiai sumaišome 50 ml vandens su miltais ir gautą masę supilame į troškinį. Uždengiame dangčiu ir troškiname dar apie 3 min.